Hvem er jeg? kurs

26.04 – 28.04 2024

Et «Hvem er jeg?» kurs er en fin blanding av en indre reise og et lærerikt kurs. Denne helga får du vært en del alene i stillhet. Stillhet er viktig for å kunne høre ditt hjerte prate til deg. Du får lært nye måter å tenke på. Og du får sitte sammen med andre og reflektere over livets mysterier, gjerne rundt leirbålet om kvelden. 

 • Lengter du etter noe du ikke helt vet hva er?
 • Snakker du ofte om hva du burde gjøre, i stedet for hva du har lyst å gjøre?
 • Har du mange begrensende tanker om deg selv og livet ditt?
 • Har du drømmer du ikke våger å realisere?

Svarer du ja på et eller flere av disse spørsmålene, vil du trolig ha utbytte av et slikt kurs. 

Da du ble født, hadde du allerede med deg en stor del av deg – den du egentlig er. Men etter hvert ble du mer og mer påvirket av omgivelsene, hva du ble fortalt, hvordan du ble behandlet osv. Etter å ha levd mange år i det tillærte, har du kanskje helt glemt hvem du egentlig er og hva du innerst inne har lyst til.

Mange lever livet ut i fra hva andre synes og  hva som er samfunnsmessig akseptabelt. Noen er helt ok med det, mens andre ikke er det. For noen blir det så slitsomt å ikke være den de egentlig er, at de blir syke. For det krever mye energi og krefter å opprettholde en fasade som ikke er deg.

 

På dette kurset får du tid og rom til å lytte til hva som bor i deg, hvem du egentlig er og hva du egentlig vil med livet ditt. Du får også med deg nyttig lærdom, som kan hjelpe deg på veien mot å bli den du egentlig er, og leve det livet du innerst inne ønsker. Dette er noe av innholdet:

 • Hvordan kan du skille mellom det tillærte og det medfødte?
 • Frykt – bli kjent med hvordan din frykt prøver å stoppe deg og hva du kan gjøre med det.
 • Når du blir trigget av noe/noen – hvordan bruke det til selvutvikling, i stedet for å skylde på noe/noen utenfor deg selv. 
 • Selvsnakk – hvordan endre på din indre dialog. 
 • Meditasjoner og mindfulness.
 • Oppgaver for å sette i gang prosesser i deg.  

All mat er inkludert. Frokost og middag spises felles, mens lunsj spises alene. Du kan velge mellom enkeltrom eller dobbeltrom.

Vi bruker mest mulig tid ute i den storslåtte naturen rundt Lysefjorden, hvis været tillater det. 

Vi har max 6 deltakere pr kurs. 

Tidspunkt: Fredag kl 18.00 til Søndag kl 14.00

Pris pr person (inkl mat, overnatting og kurs)

 • Dobbeltrom –  kr 3 600,- 
 • Enkeltrom –     kr 4 100,-

ANBEFALINGER

Anne: Ellen er utrolig god på å lytte. Og du går «ålinn» i hvert tilfelle. Vi var 4 ulike personer hos dere den helgen. Og du så, lyttet og veiledet ulikt til oss alle. Alt etter hver enkeltes behov. Når du snakker har du en undring i stemmen rundt tanker og meninger du har gjort deg, som gir rom for innspill til den andre personen.

Susann: Uten forventninger om hvordan kurset skulle bli,  ble jeg helt imponert over hva som kom ut av det.

Kim: Noe av det beste med kurset var den rolige atmosfæren, måten vi ble ivaretatt og sett. Det å kunne trekke seg fredfullt tilbake på rommet, legge seg på senga og se opp på fjell og himmel UTEN tanker om alt som må og bør og skal gjøres…. DEILIG.

Berit: Jeg og mine problemer ble møtt med en sånn åpenhet og forståelse at jeg ble helt varm om hjertet. Ellen og Svend Kjetil tar imot alle akkurat som de er og får dem til å forstå at de er gode nok akkurat som de er. Jeg har dem å takke for at jeg er er blitt den trygge personen jeg er i dag.

Knut: Jeg har fått mer hjelp denne helgen, enn jeg har fått i løpet av 10 år i psykiatrien.

Lene: Ellen er en fantastisk kursholder som med sin klokskap og godhet, fikk meg til å bli mer bevisst egne tanker og handlingsmønstre. Kursstedet i Lysefjorden byr på spektakulære naturopplevelser og hjelper til med å finne indre ro. Kurset anbefales på det varmeste.